Portfolio | Just eat less meat
631
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-631,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,fs-menu-animation-line-through,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Just eat less meat

 

Installatie over de gevolgen van vleesconsumptie

Vlees is niet meer weg te denken uit onze samenleving. De gemiddelde Nederlander eet 78 kilo vlees per jaar. Zo’n 94% hiervan wordt op een niet duurzame manier geproduceerd. Het eten van vlees heeft een grote impact op het milieu, dierenleed en je gezondheid.

Daarnaast zal de wereldwijde hoeveelheid vleeseters de komende vijf jaar verdubbelen. Om voor al deze mensen duurzaam vlees te produceren moet onze vleesconsumptie drastisch verminderen. Dit is alleen mogelijk door anders naar vlees te kijken. 

Om 25 gram rundvlees te produceren is 192 liter water, 3,6 kilo mest570 gram CO2 en 4,2 kilo voer nodig. Daarom heb ik een installatie ontworpen die op een ruimtelijke en visuele manier inzichtelijk wat de werkelijke impact van vlees is. 

Ook kun je zien hoe ik als liefhebber mijn consumptie heb verkleind. Vlees is voor mij een luxeproduct vol passie, maar niet noodzakelijk in iedere maaltijd. Als laatste bied ik een oplossing die je stimuleert om zelf minder vlees te eten.

Date

4 juli 2018

Category

Design, Ruimtelijk, Typografie